maanantai 19. toukokuuta 2014

Pitaleivän ja idän välissä

Pitat käyvät tilanteeseen kuin tilanteeseen täytettyinä sen hetken lempi herkuillasi. Leivän voi valmistaa nopeasti, kääräistä pakettiin ja ottaa mukaan kesäretkelle. 

Perinteitä kunnioittaen tein itä vivahteisen munakoiso-kikhernepadan ja rouhean jogurttikastikeen. Söin seuraavana päivänä lopun padan sellaisenaan ja toimi mainiosti. Varsin monikäyttöinen ruoka siis! Kyllä käy! Valmista kastike ensin niin kerkeää maustumaan kivasti.




Munakoiso-kikhernepata, 6 annosta

400g munakoiso
2 pientä sipulia
tuore chili
pieni pala inkivääriä
1/2tl korianterinsiemeniä
seesamiöljyä
1tl suolaa
1/2tl kuminaa (siemeniä)
1/2 kanelia
400g tomaattimurskaa
280g (1 tetra) kikherneitä
2 tomaattia
tuoretta korianteria

Kuutioi munakoiso, kuori ja hienonna sipulit. Halkaise chili (jätä siemenet, jos haluat tulisuutta pataan) ja leikkaa pieneksi. Kuori inkivääri ja hienonna. Murskaa korianterinsiemenet (ja kuminansiemenet) humareessa. 

Kuumenna kannellisessa paistokasarissa tai teflon kattilassa öljy ja pyöräytä siinä korianterinsiemenet, chili, inkivääri ja sipuli. Lisää munakoiso ja paista n. 5min, kunnes munakoisosta haihtuu nestettä. Lisää joukkoon tomaattimurska, valutetut kikherneet ja loput mausteet. Hauduta kannen alla n. 15min.

Kuutioi tomaatit ja sekoita valmiin padan sekaan. Mausta vielä tuoreella korianterilla. Anna jäähtyä ja työnnä leivän väliin.

Jogurttikastike

1/2dl cashewpähkinöitä
2dl turkkilaistajogurttia
2 valkosipulinkynttä
suolaa
pippuria
tuoretta korianteria

pitaleipiä
salaattia
juustoa

Paahda cahewpähkinöitä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat väriä pintaan. Hienonna cashewt ja valkospulit esim blenderissä tai huhmareessa. Silppua tuore korianteri. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua kylmässä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti