Bataatti-inkiväärikeitossa on uskomattoman hyvät maku kaverukset; samettisen pehmeä ja makea bataatti ja pirteän kirpsakka inkivääri. Flunssasta juuri parantuneena haluan varmistaa terveenä pysymisen loppu talveksikin, joten työnnän inkivääriä joka paikkaan. Ruuan valintaan vaikutti myös jääkaapissani kovaa tahtia vanhentuva soijakerma. Lisäsin ohjeeseen tapani mukaan linssejä. Sosekeitossa ne ovat oivia imemään ylimääräistä nestettä itseensä, jottei keitosta tule liian laihaa. Keitosta tuli ihanan kevyttä, mutta paksua.
Bataatti-inkiväärikeitto, 4 annosta
500g bataattia
sipuli
2 valkosipulinkynttä
400g kukkakaalia
50-80g tuoretta inkivääriä
vettä
1dl punaisia linssejä
timjamia ja oreganoa
pippuria ja suolaa
1rkl paprikajauhetta
1rkl kurkumaa
2dl soija- tai kaurakermaa
Kuori bataatti, inkivääri ja sipulit. Kuutioi bataatti ja sipulit, erottele kukkakaali kukinnoiksi ja silppua inkivääri. Laita kaikki kattilaan ja laske päälle vettä sen verran, että kasvikset lähestulkoon peittyvät.
Kuumenna kiehuvaksi, anna hetki porista ja lisää mausteet ja linssit. Keitä ja sekoittele 10-15min, kunnes kasvikset ja linssit ovat kypsiä. Nosta liedeltä ja anna hetki jäähtyä. Lisää kerma ja soseuta keitto. Maista ja mausta tarvittaessa. Nauti raejuuston ja ruisleivän kanssa. Pysy poissa paha flunssa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti