torstai 6. helmikuuta 2014

After flunssa-keitto

Näin sydäntalvella tekee mieli tehdä paljon keittoja. Arjen tahti on sen verran kovaa, että keitto on hyvä ratkaisu helpon valmistuksen ja riittävyyden vuoksi. Kyseistä keittoa syön nyt kolmatta päivää ja vielä maistuu! Sosekeittoja on helppo varioida erimakuisiksi. Yhtenä päivänä voi laittaa raejuustoa, toisena syödä sellaisenaan ja kolmantena sekoittaa joukkoon vähän chilikastiketta tuomaan potkua.

Bataatti-inkiväärikeitossa on uskomattoman hyvät maku kaverukset; samettisen pehmeä ja makea bataatti ja pirteän kirpsakka inkivääri. Flunssasta juuri parantuneena haluan varmistaa terveenä pysymisen loppu talveksikin, joten työnnän inkivääriä joka paikkaan. Ruuan valintaan vaikutti myös jääkaapissani kovaa tahtia vanhentuva soijakerma. Lisäsin ohjeeseen tapani mukaan linssejä. Sosekeitossa ne ovat oivia imemään ylimääräistä nestettä itseensä, jottei keitosta tule liian laihaa. Keitosta tuli ihanan kevyttä, mutta paksua.


Bataatti-inkiväärikeitto, 4 annosta

500g bataattia
sipuli
2 valkosipulinkynttä
400g kukkakaalia
50-80g tuoretta inkivääriä
vettä
1dl punaisia linssejä
timjamia ja oreganoa
pippuria ja suolaa
1rkl paprikajauhetta
1rkl kurkumaa
2dl soija- tai kaurakermaa

Kuori bataatti, inkivääri ja sipulit. Kuutioi bataatti ja sipulit, erottele kukkakaali kukinnoiksi ja silppua inkivääri. Laita kaikki kattilaan ja laske päälle vettä sen verran, että kasvikset lähestulkoon peittyvät. 

Kuumenna kiehuvaksi, anna hetki porista ja lisää mausteet ja linssit. Keitä ja sekoittele 10-15min, kunnes kasvikset ja linssit ovat kypsiä. Nosta liedeltä ja anna hetki jäähtyä. Lisää kerma ja soseuta keitto. Maista ja mausta tarvittaessa. Nauti raejuuston ja ruisleivän kanssa. Pysy poissa paha flunssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti