torstai 20. helmikuuta 2014

Marokkolainen kikhernesalaatti ja lisukkeet

Viime viikonloppuna vierailin tähänastisen elämäni parhaalla brunssilla. Ravintola Sandron lauantainen kasvisbrunssi Pohjois-Afrikkalaisin vaikuttein oli mielettömän hyvä, monipuolinen ja todellakin hintansa arvoinen! Saimme myös hyvää palvelua, vaikka saavuimme brunssille hieman myöhässä... Kuten kuvasta näkyy; lappasimme innoissamme lautaset täyteen ruokaa! Iso peukku!


Intohimot Afrikkalaiseen ruokaan sai minut kokeileemaan sitä itse. Reseptin pohjana on Marokkolainen kikhernesalaatti ja lisäsin siihen muutamia osia. Marokkolainen ruoka on kivaa vaihtelua perus makuihin. Sen raaka-aineet ovat terveellisiä ja iso osa perustuu kasvisruokaan. Poikaystäväni söi kolme annosta; eli toimii!

Kikhernesalaatti 4 annosta

Kastike

1rkl kapriksia
2 valkosipulinkynttä
tuore chili
1rkl punaviinietikkaa
sitruunan mehu
1tl ruokosokeria
1rkl oliiviöljyä
1tl paprikaa, juustokuminaa, mustapippuria ja currya

Salaattiin

2tlk (2x170g) kikherneitä
3 tomaattia
sipuli 
muutama aurinkokuivattu tomaatti
150g fetaa
1rkl kapriksia
reilusti tuoretta korianteria

Valmista ensin kastike: Kuori valkosipuli ja raasta tai pilko pieneksi. Poista chilistä siemenet ja pilko pieneski. Hienonna kaprikset. Laita kaikki kastikkeen ainekset pieneen kulhoon ja sekoita huolellisesti.

Salaatti: Huuhtele ja valuta kikherneet. Pilko tomaatit, aurinkokuivatut tomaatit ja feta pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki kulhossa, lisää kastike, silputtu korianteri ja lusikallinen kapriksia. Salaatin voi nauttia tällaisenaan tai alla olevien herkullisten lisukkeiden kanssa.

Uunibataatit

n. 600g bataattia
oliiviöljyä
2tl chilijauhetta
suolaa

Lämmitä uuni 200° asteeseen. Pese ja pilko bataatit lohkoiksi. Levitä bataatit leivinpaperille, kaada päälle oliiviöljyä n. 3rkl ja sekoita niin, että kaikkiin tarttuu öljyä (lisää tarvittaessa). Ripottele mauste ja suola bataattien päälle ja sekoita uudestaan. Paista uunissa 10min, kääntele ja paista vielä toiset 10min. 

Jugurttikastike

200g turkkilaista jugurttia
2 valkosipulinkynttä
pätkä kurkkua
1rkl sitruunan mehua
1tl kuivattua minttua

Kuori valkosipulinkynnet, raasta tai pilko pieneksi ja raasta kurkku. Sekoita raasteet jugurttiin ja mausta sitruunamehulla ja mintulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti