Näillä pakkasilla tekisi mieli karata jonnekin kauas lämpimään. Omalla kohdallani se ei valitettavasti ole mahdollista. Onneksi omassa keittiössä voi tehdä ruokamatkoja maailman joka kolkkaan silloin kun huvittaa!
Minusta tuliset ruuat sopivat hyvin talven pakkasiin lämmittämään mieltä ja kehoa. Chili-tomaatti yhdistelmä on aina toimiva ja varsinkin tässä keitossa. Keitto on ottanut vaikutteita lämpimän mexicon suunnalta ja tuttuun tapaan modattu mieleiseksi. Keitto on täynnä maukkaita eksoottisia makuja, jotka toimivat yhteen todella herkullisesti.
Lämpöä ja auringonvaloa kaikkien viikonloppuun!
Mexican soup, 6 annosta
sipuli
3 valkosipulin kynttä
punainen chili
2 lehtisellerin vartta
punainen paprika
loraus öljyä (oliivi- tai seesamiöljyä)
500g tomaattimurskaa
1l vettä
2 tlk kidney- tai mustapapuja (papuja yht. 340g)
suolaa, pippuria ja paprikajauhetta
(sambal oelek chilitahna)
1dl silputtua korianteria
1/2 lime
avokado
(nachomaissilastuja)
Suikaloi sipuli ja valkosipulit, hienonna chili, paprika ja selleri. Huuhtele ja valuta pavut.
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita ja chiliä hetki. Lisää vesi ja tomaattimurska, kuumenna kiehuvaksi. Lisää paprika ja selleri, anna kiehua n. 15min.
Lisää pavut, mausteet ja limen mehu. Maista keittoa, jos haluat lisää potkua, lisää chiliä kuivattuna jauheena tai tahnana. Anna kiehua viitisen minuuttia ja nosta hellalta. Lisää silputtu korianteri.
Kuori ja suikaloi avokado, viimeistele annos lautaselle avokadolla ja korianterilla. Annoksen voi kruunata maissilastuilla, dippaa niitä keittoon tai murustele päälle. Buen apetito para todos!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti